GÅSAMIDDAG Lördag & Söndag v. 44 & 45
Lördagen 4:e November kan ni kompletera er middag med en Vinprovning, lär er mer om distrikten i frankrike och prova distriktstypiska viner från 4 kända distrikt. Vi startar kl 17:30. 1,5 timmar, 350 kr
Modern Gåsamiddag på vårt vis, vad kan vara mer skånskt än att äta en redig gåsamiddag i slottsmiljö?
Lördag & Söndag v. 44 & 45. Boka gör ni under boka bord här på hemsidan.
Är ni ett större sällskap (fler än 15 personer) eller önskar att kombinera er gåsamiddag med guidning eller vinprovningen vänligen maila: restaurang@svaneholmsslott.se
MENY – 675 kr/kuvert , Vinpaket från 390kr ( Barn erbjuds Varmrätt enligt meny nedan )
Förrätt
Svartsoppa med krås
Förrätt alternativ : Hummersoppa med örtolja, friterad jordärtskocka och semitorkad tomat
Förrätt alternativ : Pumpasoppa med örtolja, friterad jordärtskocka och semitorkad tomat (vegetarisk)
Varmrätt
Stekt Gåsbröst lättrökt, med friterad krokett på gåslår smaksatt med massa örter & citron , rödkål med sviskon, smörstekt brysselkål och puré på äpple
Varmrätt alternativ : Friterad Karl-Johan krokett med svampkräm, rödkål med sviskon, smörstekt brysselkål och puré på äpple (vegetarisk)
Varmrätt barn: Köttbullar med potatis, rödkål med sviskon, smörstekt brysselkål, sås och puré på äpple 125 kr
Dessert
Vaniljfyllda munkar friterade serveras med äpple, hemgjord vaniljglass & kanderade nötter
Vinpaket från 390kr
Svartsoppa
Recioto della valpolicella
Här handplockas de sol mognaste druvorna på klasarna för att sedan torka på speciella mattor innan press. Detta söta vin kallas föregångaren till Amarone & har smak av körsbär, plommon, rök.
En Italienare från Veneto. Producent Bertani. Druvor: Corvina, Rondinella, Molinara
Ett lite annorlunda val men som balanserar perfekt med den sötare svartsoppan & det saltare kråset
Hummer soppa
S.A Prum blue riesling
En klassisk tysk mineralig riesling som har en lätt spritsigkänsla. Frisk & ren syra med smak av citrus & gul frukt. Vinrankorna växer på blå lera ( därav namnet Blue ) Druva: 100% Riesling
Ett perfekt vin till en krämig hummersoppa där syran parar sig med smaken från tomaterna & hummern.
Gås
Barbera ´d alba superior doc
En klassisk Italiensk Barbera från vinhuset Pietro Rinaldi ! Ett kraftigare vin med toner av mogna bär som omsveper dig, smaken ligger kvar länge. 12 månader i ekfat. Druva: 100% Barbera
Ett perfekt vin som kan ta sig an både rökigheten på vår gås & den goda söta kålen samt smöret i såsen.
Helflaska 690 kr
Vaniljfyllda friterade munkar med äppelsorbet & kanderade nötter
Moscat
En härlig bubblig Moscat, elegant sötma med bred smak av färsk frukt & akacia honung. En Fantastisk Italienare från vinhuset Pietro Rinaldi. Druva 100% Moscat
En härlig avslutning som gifter sig med äpplena & vaniljen