a3 Rätters Nyårsmiddag för avhämtning 550 kr
Senaste Bokning 20:e December innan kl 12:00
Bokas via restaurang@svaneholmsslott.se
PRIS: 3 rätter 550 kr ( Vinerna som vi föreslår hittar ni på Systembolaget )
Hämtas på Slottet mellan kl 11:00 – 12:30 31:a December. ( Sista avbokning eller ändring av antal den 20:e December innan 12:00 )
Tagga gärna oss på instagram: @svaneholms_slott
Korka upp något gott att ha i glaset!
Förrätt: Hummersoppa med tomat och saffranskräm serveras med räkor, dillolja och rostat bröd.
- Skala räkorna
- Värm upp sopporna.
- Gratinera brödet i ugn ca 170 grader tills det är gyllenbrunt eller stek i panna.
- Lägg hummerkrämen och räkor på brödet.
- Lägg upp tomat och olja i tallrik och slå soppan över. Servera brödet med tillbehör på sidan.
Vegetarisk: Jordärtskockssoppa med svartrot & semitorkad tomat
- Värm upp soppan
- Gratinera brödet på 170 grader tills det är gyllenbrunt
- Lägg upp svartrot & tomat i tallrik och slå den varma soppan över, servera brödet på sidan med tryffelkräm på.
Vintips: Cotes du Rhone – Frankrike Nr:71947 ( Om man önskar ett lite kraftigare & smörigare alternativ )
Jean Biecher Pinot Gris – Frankrike Nr 81401 ( Ett friskare vin om man föredrar detta )
Varmrätt:
Kalventrecote med trattkantarellsås, potatiskaka, tryffelkräm samt rårörda vinbär och grönkålschips.
- Bryn köttet hastigt i panna.
- Sätt ugnen på 150 grader, sätt in potatiskaka, löken och köttet. Ta ut köttet när innertemperaturen är 50 grader (Medium) och låt vila.
- Värm upp såsen.
- Skiva upp köttet, salta och peppra. Ta ut potatiskaka och löken.
- Lägg upp på tallrik och servera.
Vegetarisk: Lins & rotfruktsbiff med trattkantarellsås, potatiskak , rårörda vinbär & glacerad kål
- Lägg in Linsbiff, jordärtskocka, potatiskaka i ugnen.
- Lägg påsen med spetskål i kokande vatten i ca 5 min.
- Värm såsen.
- Se ovan för mer info.
Vintips: Coto de Imaz Reserva Spanien Nr 2659
Dessert:
Krämig vitchokladmousse med hallongelé & karamelliserade nötter
- Spritsa moussen i glas eller små skålar
- Toppa med hallongelé & nötter
- Njut! BRA JOBBAT 🙂
Vintips: Nivole Italien Nr 7787 ( Om man önskar en pärlande avslutning med lite lägre alkoholhalt )
Castelnau de Suduiraut Frankrike Nr 3690 ( Om man gillar sött härligt vin som avslutning )
Tagga oss gärna när ni är klara med era rätter eller ni sitter till bords @svaneholms_slott – GOTT NYTT ÅR!