a3 Rätters Nyårsmiddag för avhämtning 550 kr 

Senaste Bokning 20:e December innan kl 12:00             

Bokas via restaurang@svaneholmsslott.se

PRIS:  3 rätter 550 kr  ( Vinerna som vi föreslår hittar ni på Systembolaget )

Hämtas på Slottet mellan kl 11:00 – 12:30 31:a December. ( Sista avbokning eller ändring av antal den 20:e December innan 12:00 )

Tagga gärna oss på instagram: @svaneholms_slott

 

Korka upp något gott att ha i glaset! 

 

Förrätt: Hummersoppa med tomat och saffranskräm serveras med räkor, dillolja och rostat bröd. 

  1. Skala räkorna
  2. Värm upp sopporna.
  3. Gratinera brödet i ugn ca 170 grader tills det är gyllenbrunt eller stek i panna. 
  4. Lägg hummerkrämen och räkor på brödet. 
  5. Lägg upp tomat och olja i tallrik och slå soppan över. Servera brödet med tillbehör på sidan. 

     

    Vegetarisk: Jordärtskockssoppa med svartrot & semitorkad tomat

    1. Värm upp soppan
    2. Gratinera brödet på 170 grader tills det är gyllenbrunt
    3. Lägg upp svartrot & tomat i tallrik och slå den varma soppan över, servera brödet på sidan med tryffelkräm på. 

    Vintips: Cotes du Rhone – Frankrike Nr:71947 ( Om man önskar ett lite kraftigare & smörigare alternativ )

    Jean Biecher Pinot Gris – Frankrike Nr 81401 ( Ett friskare vin om man föredrar detta )

    Varmrätt:

    Kalventrecote med trattkantarellsås, potatiskaka, tryffelkräm samt rårörda vinbär och grönkålschips. 

    1. Bryn köttet hastigt i panna. 
    2. Sätt ugnen på 150 grader, sätt in potatiskaka, löken och köttet. Ta ut köttet när innertemperaturen är 50 grader (Medium) och låt vila. 
    3. Värm upp såsen.
    4. Skiva upp köttet, salta och peppra. Ta ut potatiskaka  och löken. 
    5. Lägg upp på tallrik och servera. 

      Vegetarisk: Lins & rotfruktsbiff med trattkantarellsås, potatiskak , rårörda vinbär & glacerad kål

      1. Lägg in Linsbiff, jordärtskocka, potatiskaka i ugnen.
      2. Lägg påsen med spetskål i kokande vatten i ca 5 min. 
      3. Värm såsen. 
      4. Se ovan för mer info. 

      Vintips: Coto de Imaz Reserva Spanien Nr 2659

      Dessert:

      Krämig vitchokladmousse med hallongelé & karamelliserade nötter

      1. Spritsa moussen i glas eller små skålar
      2. Toppa med hallongelé & nötter
      3. Njut! BRA JOBBAT 🙂 

      Vintips: Nivole Italien Nr 7787 ( Om man önskar en pärlande avslutning med lite lägre alkoholhalt )

      Castelnau de Suduiraut Frankrike Nr 3690 ( Om man gillar sött härligt vin som avslutning )

      Tagga oss gärna när ni är klara med era rätter eller ni sitter till bords @svaneholms_slott – GOTT NYTT ÅR!